IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
16:12 | 26 август 2014
Обновен: 16:38 | 14 април 2024

Варна изпраща лятото с уличен карнавал

Варна изпраща лятото с уличен карнавал

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна изпраща лятото с уличен карнавал


С цветно карнавално шествие Варна изпраща лятото и посреща журито, определящо българския град - Европейска столица на културата през 2019 г. На 31 август от 17 часа „Карнавал на мечтите“ ще стартира от площад „Независимост“ и ще премине по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“, по бул. „Мария Луиза“, като ще завърши на централния вход на Морската градина.
Участие в шествието ще вземат представители на духовия оркестър на ВМС - Варна, творци от операта и театъра, актьори от цирк „Балкански“, танцови школи, спортни клубове и детски градини.
Една от големите атракции на празничната фиеста ще бъде най-дългата изложба на детски рисунки. Платната ще бъдат изложени от Катедрален храм до площад „Съединение“ (Червения площад). В предстоящата изложба ще се включат всички варненски детски градини, много арт школи и детски центрове по изкуствата. Рисунките са на тема „Детето и морето“, „Варна - град-мечта“, „Игри“ и „Семейство“.
Любителите на фотографията могат да участват в оn-line фотоконкурса на тема „Море и светлосенки“.
Над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция ще се включат в атрактивен хепънинг с рисуване наживо. В 10 часа майсторите на изящното изкуство ще запретнат ръкави, рисувайки 30-метрово платно в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Участниците в „Среща на четка – международен творчески диалог“ са представяли свои творби в самостоятелни и сборни изложби, в едни от най-престижните галерии по света. Петима от участниците в хепънинга са носители на награда „Варна“ - Светослав Стефанов, Венци Марков, Христина Цонкова, Марина Русева, Николай Русев, съобщават от общинската администрация. Празникът ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина, на който участници ще представят своя талант с песни, танци и игри, съобщават от общинската администрация.~

Коментари

Новини Варна