IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
07:44 | 29 август 2014
Обновен: 20:09 | 23 март 2024

Йорданка Христова, Марги Хранова и Васил Петров ще пеят във Варна

Йорданка Христова, Марги Хранова и Васил Петров ще пеят във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Йорданка Христова, Марги Хранова и Васил Петров ще пеят във Варна

Варна, Созопол и Бургас са градовете домакини на втората част от юбилейното турне „БНР на 80“. В първите дни на септември Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и солистите Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров ще се срещнат с публиката в черноморските ни курорти.
Стартът на проявите е на 1 септември във Варна. Близо до радио “Варна” – на входа на Морската градина, от 19,30 ч. жителите и гостите на града ще могат да се насладят под открито небе на изпълненията на виртуозните музиканти от Биг бенда на БНР. Любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров, ще представят златни български и световни шлагери. В нови аранжименти ще прозвучат My Way, Fly Me to The Moon, New York, New York, Strangers in The Night, „Обичай ме“, „С любов“, „Далечна песен“, „Аз съм сила и нежност“, „Мария“, „Като испанка“ и др.
На 3 септември БНР ще има свой радиоден на празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Обществената медия ще разположи пред амфитеатъра арт инсталацията „Радиото“, където през целия ден ще има открито студио. В 19 ч. започва организираното от БНР STREET ЛИТ.PARTY. От 21 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония“ започва концертът на Биг бенда със солист Васил Петров, който ще представи най-новите песни от последния си албум „Васил“.
На 5 септември концертният лъч продължава към Бургас. На лятна сцена „Охлюва“ от 18 ч. към Биг бенда на БНР и Васил Петров ще се присъедини Йорданка Христова.
Юбилейни концерти по повод 80-годишнината на БНР ще има също в Стара Загора - на 12 септември, и в Пловдив на 13 септември.

Коментари

Новини Варна