IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
16:16 | 8 септември 2014
Обновен: 13:35 | 19 април 2024

Редят детска благотворителна изложба

Редят детска благотворителна изложба

По материала работи: Слав Велев
Редят детска благотворителна изложба

Детска благотворителна изложба под наслов „Всички можем да летим“ ще подредят днес в галерия „Папийон“ от 17 ч. ученици от ЧОУ „Малкият принц“. Съдействие на проявата оказват още ДЕБРА – България, и Работилницата за мечти „РАЗ, ДВА, ТРИ”. На откриването в изложбената зала на „Папийон“ ще чуем музикалните изпълнения на акустична китара на Свилен Войчев, ученик в НУИ „Добри Христов“ с преподавател Севдалин Стефанов.

Талантите от школата по рисуване към училище „Малкият принц”, както и други деца - приятели на галерията, ще изложат 30 рисунки. Благотворителната кампания е част от акцията „Всички можем да летим” в подкрепа на „пеперудените” деца. Децата, които идват на света с толкова крехка кожа, че дори майчината целувка ги наранява. Генетичното им заболяване се проявява още при раждането. То е рядко и непредвидимо, но лекари и сестри от болницата в Плевен от няколко години се специализират в грижата за тези бебета. Условията в отделението обаче не са съобразени с нуждата на “пеперудените” деца от стая с подходящи условия за лечение и възстановяване. За нея са необходими средства.

Експозицията от детски рисунки за благотворителна акция „Всички можем да летим” ще бъде достъпна за откупки на 10 и 11 септември от 10 до 19 ч., като начална цена на всяка детска картина ще бъде 50 лв.

Инициатор на кампанията „Всички можем да летим” в подкрепа на пеперудените деца е Работилницата за мечти “РАЗ, ДВА, ТРИ”. Кампанията ще звърши с танцово-поетичен спектакъл на 3 ноември на сцената на ФКЦ - Варна.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна