IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:33 | 11 септември 2014
Обновен: 15:45 | 15 април 2024

Светлин Ненов пожелава попътен вятър с изложба

Светлин Ненов пожелава попътен вятър с изложба

По материала работи: Златина Добрева
Светлин Ненов пожелава попътен вятър с изложба

38-ата си самостоятелна изложба подреди известният варненски художник Светлин Ненов. Сбирката под наслов „Попътен вятър“ може да се види до 17 септември в галерия „Ларго“, където творецът е изложил 12 свои живописни творби. „Показвам и две платна с рибарски мрежи, всичко останало е посветено на ветроходите и яхтите. Идеята за тази изложба дойде от един журналист, който искаше да събере приятели по повод рождения си ден. Самият той е запален по яхтите, неговият приятелски кръг – също. Така се роди идеята на това частно парти да открием и изложбата“, довери за „Черно море“ Светлин Ненов. Той допълни, че изложената сбирка е и своеобразен отзвук от голямата регата „Тол шипс“, която се проведе през май във Варна.
Платната на Ненов в „Попътен вятър“ носят характерния негов изобразителен стил. Преобладават светлите тонове, морето и вятърът в платната дишат като че ли с пълни гърди и създават усещане за свобода на въображението, за устрема, с който ветроходите цепят вълните.
Светлин Ненов е роден през 1961 г. във Варна. Завършва факултета “Изобразителни изкуства” на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” през 1988 г. Член е на Съюза на българските художници. Носител е на множество престижни отличия. Живее и работи във Варна.
Юлиян Атансов

Коментари

Новини Варна