IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
13:22 | 24 септември 2014
Обновен: 20:27 | 24 април 2024

Подготвят втория сезон на платформата за млади автори

Подготвят втория сезон на платформата за млади автори

По материала работи: Златина Добрева
Подготвят втория сезон на платформата за млади автори

В ход е подготовката на втория сезон на МОТИВ – платформата за млади автори. Тя ще стартира на 13 октомври от 18,30 ч. на сцената на The Center (ул. „Шипка“ 4). Темата на първото издание за този сезон е „Формите на есента“. Инициативата започна миналата година с идеята да дава сцена за изява на млади автори до 29 г., които се занимават с различни изкуства – литература, визуални и сценични изкуства, музика, комикс. Вторият сезон на МОТИВ е под мотото „Почисти! Направи място на въображението“ и се подкрепя от фонд „Култура“ на община Варна.
Досега са проведени 6-месечни издания на МОТИВ по различни теми: „Градът през нощта”, „Прогноза за лебеди”, „Морето е сцена”, „Пролетен сън“, „Кукувиче гнездо“ и „Случи се през май…“. По тях са се представяли млади автори с текстове, картини, фотография, слам, рап, музика, комикси. На една от участничките – Пламена Недялкова, ученичка в Първа езикова гимназия, бе организирана самостоятелна изложба в The Center. Най-младите участници досега са сестрите Андреа и Радина Кирови съответно на 7 и 8 г., ученички в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“.
МОТИВ не се провежда на конкурсен принцип, а предоставя сцена за изява на млади автори пред публика и е възможност за популяризация на творчеството им. Авторите представят себе си и произведенията си в рамките на няколко минути в избрания жанр. Литературните произведения се публикуват, предстои организирането на други събития, за да се даде публичност на авторите. Сред организаторите на проявата е Обществото на писателите – Варна.

Коментари

Новини Варна