IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
09:00 | 1 октомври 2014
Обновен: 04:24 | 24 март 2024

Артисти от 12 държави идват на арт форума „БезГраници“

Артисти от 12 държави идват на арт форума „БезГраници“

По материала работи: Златина Добрева
Артисти от 12 държави идват на арт форума „БезГраници“

От днес до 12 октомври в Двореца в Балчик ще се проведе V издание на Международния арт форум и фестивал „БезГраници“. Събитието традиционно е продукция на Стопанската камара – Варна, заедно с Двореца в Балчик и арт мрежа „Скендерман“. Партньор на форума е варненската галерия „Актив арт“. Тази година за феста се очакват 20 визуални артисти от Румъния, Хърватия, Словения, Италия, Турция, Сърбия, Испания, Беларус, Еквадор, Белгия, Русия, Германия и България.
Главното събитие на „БезГраници“ тази година е арт симпозиума. Освен пленера на художници и фотографи събитието планира създаване и развитие на арт мрежа за визуални изкуства.
Официалното откриване е на 3 октомври с изложба на участниците в галерия „Актив арт“.
„БезГраници“ е един от водещите български арт фестивали, носещ европейската ценностна система и насърчаващ взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.

Коментари

Новини Варна