IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
11:30 | 13 октомври 2014
Обновен: 15:56 | 12 май 2024

Александра Тенева взе първа награда на международен фест за детска песен

Александра Тенева взе първа награда на международен фест за детска песен

По материала работи: manager
Александра Тенева взе първа награда на международен фест за детска песен

Детският хит „Роклята на мама“ в изпълнение на 6-годишната Александра Тенева от Студио ДА взе първа награда на международен фест за детска песен.
Любимият на много български дечица хит „Роклята на мама” спечели първо място на ХIV международен конкурс за детска песен „Звездички" в гр. Прилеп, Македония, който се проведе от 9 -12 октомври 2014.
Композицията на Доно Цветков по текст на известната детска поетеса Райна Пенева е добре позната на българската детска публика.
За феста в Македония тя беше подготвена в осъвременен денс-ремикс вариант, дело на сръбския аранжор и композитор Неманя Михайлович, мастерирана от DJ Rosko, и представена от 6-годишната Александра Тенева.
Александра е от Варна, възпитаничка на „Детско шлагерно студио ДА", където вече 2 години пее при вокалния си педагог Маргарита Георгиева. Посещава и уроци по класически балет, като се опитва да съчетае всичко това с „тежките занятия” на първокласник. Но това не е първата музикална награда в семейството на Александра, защото преди четири години на същия фестивал друг хит на тандема Доно Цветков и Райна Пенева - „Ало, ало Слънчице!” изпълнен от сестрата на малката певица - Марина отново донесе първа награда за България в категорията композиции за деца от 6-9 години и стана изключително популярна в България.
В международния конкурс за детска песен „Звездички” взеха участие 15 песни от 12 държави.
Родителите на малките певци също имаха своя ангажимент към фестивала. В специална „Вечер на международната кухня" майките на участниците представяха ястия, характерни за своята страна. (България се представи с точена баница). Александра усърдно помагаше в процеса на разточването на кулинарния деликатес и следеше с интерес действията на конкурентите. Решила е след няколко месеца да демонстрира научените готварски уменията и пред своя баща, който е на поредното далечно плаване в открито море.

Коментари

Новини Варна