IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
05:31 | 14 октомври 2014
Обновен: 00:14 | 4 май 2024

Фестивалът на червенокръстките филми тръгва отново

Фестивалът на червенокръстките филми тръгва отново

По материала работи: Златина Добрева
Фестивалът на червенокръстките филми тръгва отново

От 3 до 7 ноември т.г. Варна ще бъде домакин на XV Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Проявата се възстановява след близо 15-годишно прекъсване. Нейни организатори и инициатори са Българският червен кръст и Медицинският университет във Варна.
Филмите от програмата на фестивала ще се прожектират в пленарната зала на община Варна от 14 до 22 ч., във втора аудитория на МУ от 14 до 18 ч., в УМБАЛ „Света Марина“ от 14 до 18 ч. и в СОК "Камчия" от 14 до 21 ч. Всички прожекции ще бъдат с вход свободен.
Осигурен е и безплатен транспорт до СОК "Камчия". Дотам автобусите от Варна ще тръгват на всеки кръгъл час от ул. „Антим I”. Талони за безплатно пътуване ще могат да се получават ежедневно от сградата на БЧК – Варна, на ул. "Братя Шкорпил" 3.
Във фестивала ще бъдат включени 4 категории филми – червенокръстки от периода 1991–2012 г., на тематика, свързана със здравето, екологията, подводната медицина и опазване живота на хората, игрални и телевизионни.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна