IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
12:16 | 16 май 2016
Обновен: 13:19 | 13 май 2024

„Приказен калейдоскоп” реди Маргарита Войнова в галерия „Арт Маркони“

Вижте повече за новата изложба живопис на художничката

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Приказен калейдоскоп” реди Маргарита Войнова в галерия „Арт Маркони“

 „Интересните неща, които и се случват без да ги търси” – така художничката Маргарита Войнова описва творбите, които ще представи на 20 май от 18.30 часа в галерия „Арт Маркони“. Всички познават стила на Маргарита Войнова, казва галеристката Ваня Маркова. Тя е сладкодумен разказвач и когато разказва в цветове, и когато го прави с думи. Художникът Маргарита Войнова изгражда приказния си свят акцентирайки върху детайла и искрящата цветност. Платната й бликат от всевъзможни съчетания на ярко и жизнерадостно. Парченца от слънчевата страна на планетата, съшити изкусно и със замах, населени с животни, цветя, шевици... Тя обича да смесва, да експериментира с масло, акрил, тониращи пасти, естествени материали. Привлича я неудържимо и витража. Не случайно дори и акварелните й творби имат яркото излъчване на витраж. Благодарение на изумителното й светоусещане картините й са в състояние да „осветят“ и най-тъмното ъгълче в стаята.

 

По повод идеята Нощ на галериите и музеите, галерия „Арт Маркони“ ще представи непосредствено след откриване на изложбата Маргарита Войнова и като пишещ, „докато картините съхнат, супата ври и кучето спи“. Освен романът „Алсарио“, издаден в книжно тяло, тя е автор на разкази, които за сега са публикувани само в електронен вариант. 

Коментари

Новини Варна