IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
14:11 | 6 февруари 2017
Обновен: 23:58 | 14 май 2024

Младежки проекти ще финансира Фонд Култура

На информационна среща във връзка с „Варна - европейска младежка столица 2017“, бяха разяснени правилата за кандидатстване към Фонда

По материала работи: Борис Проданов
Младежки проекти  ще финансира Фонд Култура

Представители на читалища и младежки зони участваха в информационна среща с екипа на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, която се състоя в Концертната зала на Младежки дом.

 

Ще бъдат оценявани, финансирани и реализирани проекти в три направления: Мрежа на младежки центрове и читалища, Проект за милиони – Инно Варна и Варненска младежка медийна академия – вълна на иновации във фестивалите на Варна.

 

За първи път се въвежда обществено гласуване за проектите, предложени за финансиране. Резултатите от общественото гласуване ще играят роля при крайното формиране на оценките на проектните идеи.

 

Гласуването ще се осъществява на сайта на „Варна – ЕМС“, където проектните предложения, състоящи се от резюме и кратко описание, придружени от снимка визуализираща проекта, ще могат да бъдат разглеждани след крайния срок за подаване на документите – 20 февруари. Периодът на гласуване ще бъде една седмица, а броя на харесванията за даден проект ще се взема предвид при крайното класиране. Набирането на кандидатурите стартира на 1-ви февруари. Въведена е възможност за участие на чуждестранни кандидати, като за целта съответните документи са на разположение и на английски език.

 

Проекти, свързани с фестивали и конкурси с над 20 издания и продължителност над 7 дни могат да получат финансиране в размер до 10 000 лв. от фонд „Култура“ към Община Варна. За фестивали и конкурси с над 15 издания, размерът на финансирането е до 7 000 лв., а за такива с над 10 издания – до 5 000 лв.

 

Важно за  всички, които желаят да се включат и да участват във формата е, че възрастта на участниците трябва да бъде до 35 години. „Ако сте прехвърлили 35 години, а имате брилянтна идея, която заслужава да види бял свят, поканете млади хора, които да работят заедно с Вас за реализирането й“, обърна се към присъстващите в залата Биляна Раева – представител на Община Варна и член на управителния съвет на сдружение „Варна – Европейска младежка столица“.

 

18 проектни предложения, получили най-високи оценки ще имат възможност да се доразвият с помощта на ментори до 5 март, когато е датата за защита на готовите проекти пред експерти.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна