IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
07:52 | 3 март 2017
Обновен: 09:23 | 2 май 2024

Марина Лилкова Недева: Това е моята Варна!

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Марина Лилкова Недева: Това е моята Варна!


Какво всъщност е Варна за мен ? Варна е моят дом, но освен това тя е много повече...

 

Варна е топлина, красота, гордост, уют... Това не е само мястото, където съм родена, това е мястото, където съм израснала. Много хора са родени във Варна, но по стечение на обстоятелствата, по собствено желание или не-не израстват там. За тях сакралността на всеки един детайл, на който се наслаждават варненци, няма значение, те не могат да намерят кой знае каква разлика във варненските залези и тези примерно в Лондон. Не намират разлика в морето , вълните, пясъкът.

 

И при варненци де факто много често се случва, когато човек се завлече в забързаното си ежедневие да започне да игнорира малките неща, които очертават родното и родния град. За мен обаче някои неща не могат да бъдат пренебрегнати. Варненското крайбрежие за мен винаги ще бъде най-прекрасното място, навяващо ми спомени от детството, изрисуващо в съзнанието ми картини на щастие, които създават илюзията, че времето е спряло и че нищо не може да ни нарани.

 

Варна е само есенцията на нещо много повече. Тя символизира всичко, което обичаме. Съзнавайки или не, Варна винаги ще съществува някъде в нас.

 

 

Марина Лилкова Недева

17 г.

ГПЧЕ " Йоан Екзарх" 

 

Четете още: Конкурс на Медийна група “Черно море“ на тема “Това е моята Варна!“

 

 

Коментари

Новини Варна