IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
10:53 | 14 март 2017
Обновен: 07:41 | 26 април 2024

Изложба на изрисувани дървени плоскости реди галерия A&G Art Meeting

Това е първа самостоятелна изложба за Мартиан Табаков

По материала работи: Юлиян Атанасов
Изложба на изрисувани дървени плоскости реди галерия A&G Art Meeting

Своята първа самостоятелна изложба на изрисувани дървени плоскости показва от днес Мартиан Табаков в галерия A&G Art Meeting. Вернисажът е 18:00 часа. Изложбата представлява впечатляваща интерпретация върху проекта на автора „Идеални перспективи”: в горската стая на художника хората са в едно съвсем чисто пространство, лишени от всякакви предразсъдъци, всичко е в най-чистата му форма. Нещо, което в живота не съществува, но в изкуството може да се случи, защото то не е реплика, а един друг свят, „другият наш възможен живот”.

 

Изрисувани дървени плоскости във формат А5, нещо като книги, които се отварят или малки иконостаси с вратичка и образ в тях. От едната страна са образите на хора в гората, от другата страна - самата гора на черен фон. Идеята за тези пана идва преди време на един пленер, когато авторът намира две изоставени черни дъски и много иска да създаде рисунки, които да стоят самостоятелно в пространството, да бъдат триизмерни. Вторият елемент от експозицията са акварелите, върху които главните типажи в проекта - хората и дърветата, са изобразени поотделно.Специален акцент в общата композиция ще е една от оригиналните скулптури в проекта, тя е в по-голям размер и е изработена в смесена техника: дърво, сътворено от клони, зебло, гипс и желязо, изрисувано отгоре. Според своя създател, „едно много агресивно дърво, което трябва да си извоюва пространство само”. Творбите в тази изложба имат собствен размах, следвайки порива на автора към чистите пространства, сред хората и дърветата, отвъд преградите. Изложбата може да бъде видяна до 31 март.

 

Четете още: Варненски ученици се включиха в националното четене на Чудомир

Коментари

Новини Варна