IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:46 | 23 октомври 2014
Обновен: 08:38 | 27 април 2024

Ватерполистите научиха програмата за финалите

ЦСКА и варненският “Черно море `48” буквално се хващат за гушите в спора за златото.

По материала работи: Борис Проданов
Ватерполистите научиха програмата за финалите

Вече е ясна финалната серия в държавния мъжки шампионат по водна топка. ЦСКА и варненският “Черно море `48” буквално се хващат за гушите в спора за златото. Двата тима се познават отлично и ще разцъкат серия до 2 победи в 3 мача. Датите на дербитата са определени от родната централа – 14, 15 и евентуално на 16 ноември. “Армейците” имат обаче предимство, защото и 3-те плейофа са в столицата. Това се дължи на регламента, според който финалите през зимните месеци се провеждат в 50-метров покрит плувен басейн, а във Варна такъв няма. Единственият вариант в региона – СОК “Камчия”, не беше одобрен в централата и всичко ще се реши в София.
Преимущество за “моряците” е наказанието на “червената” звезда Цветелин Обретенов, който пропуска първата среща. Вратарят на ЦСКА Боян Торосов е в чужбина и няма да варди рамката срещу варненци.
Радост за града ни са бронзовите медали на друг тим от морската столица – “Комодор”. Съставът спечели служебно малкия финал, в който не се яви софийският “Локомотив-Никола Нанов”.
Между 21 и 23 ноември в столицата предстои и турирът за “Купа България” по ватерполо. В него се очаква (логичен) пореден успех за варненските клубове.

Коментари

Новини Варна