IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
16:16 | 23 октомври 2014
Обновен: 00:58 | 25 април 2024

Варна приема два турнира по атлетика

Състезанията са на 26 април и 3 октомври догодина.

По материала работи: Борис Проданов
Варна приема два турнира по атлетика

Българската федерация по лека атлетика обяви състезанията от календарa за следващата година. Националните шампионати в зала отново ще се проведат в Добрич от 11 до 15 февруари. В съседния на Варна град предстои и 46-ият международен турнир ”Академик”. На морската столица е гласувано доверие за домакинствата на 2 турнира. Точно на 26 април предстои мемориал “Огнян Илиев”, организиран в памет на легендарния треньор на “Черно море – Атлетик” в хвърлянията. Традиционният шосеен пробег “Варна” е предвиден за 3 октомври догодина.
Иначе първенствата на открито за всички възрастови групи ще се организират в София. Други градове, които ще домакинстват националните шампионати за 2015 г., са Русе (10 000 м и зимни хвърляния), Плевен (полумаратон), Бургас (спортно ходене), София (маратон), Сапарева баня и Смолян (планински бягания). Все още не е определен домакин за националното първенство по кроскънтри, което е предвидено за 7 ноември.

Коментари

Новини Варна