IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
18:12 | 25 октомври 2014
Обновен: 01:18 | 25 април 2024

Кикбоксьор от Варна с титла от земята на баските

Кристиян Георгиев продължи да раздава правосъдие между въжетата и в последния ден на ЕП по кик-бокс в ринговите стилове.

По материала работи: Борис Проданов
Кикбоксьор от Варна с титла от земята на баските

Варненецът Кристиян Георгиев продължи да раздава правосъдие между въжетата и в последния ден на ЕП по кик-бокс в ринговите стилове, което се проведе в Билбао (Испания). Той спечели титлата в кат. до 86 кг в стил К–1. Морският „терминатор“ буквално измете ринга с руснака Александър Димитренко и покори европейския връх. Останалите ни 5-ма национали обаче не успяха да прескочат препятствието, наречено полуфинали.

С бронзови медали от шампионата на Стария континент остават състезателя на варненския спортен клуб ТИМ Стоян Копривленски в кат. до 71 кг в стил К–1, както и Марио Кирилов (67) и Йордан Янков (81) в същия стил. 

Друг варненец Христо Христов при 71-килограмовите на фул контакт и Мариян Макавеев в стил лоу кик също се завръщат с бронзови отличия. „Лъвовете” са водени от селекционерите Йордан Дичев и Красимир Кирилов, а на първенството в земята на баските участваха 481 бойци от 34 държави.


Иван Барбов
 

Коментари

Новини Варна