IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
16:33 | 28 октомври 2014
Обновен: 01:43 | 25 април 2024

БФВ настоява ДКС да приеме Евроволей 2015

Федерацията държи морската столица да е домакин, но ремонтът на зала “Конгресна” в ДКС още не е стартирал.

По материала работи: Борис Проданов
БФВ настоява ДКС да приеме Евроволей 2015

На конгреса на Европейската конфедерация (СЕV) в Анталия родната централа представи актуалната информация за работата по домакинството ни на шампионата на континента по волейбол за мъже през 2015 г.


От БФВ увериха делегатите на големия форум, че Варна и София са градовете, които ще приемат мачовете от Евроволей 2015. Федерацията държи именно морската столица да е домакин, но е притеснителен фактът, че ремонтът на зала “Конгресна” в ДКС още не е стартирал.


До 15 ноември се чака инспекция във Варна и ако нищо не се прави, не е ясно как ще реагират от СЕV. Резерви са Пловдив и Ботевград.


Жребият за шампионата на Стария континенент през 2015 г. в България и Италия ще се тегли на 16 февруари в Народния театър “Иван Вазов” в столицата. През 2015 г. ще бъдем домакини и на изборния конгрес на СЕV. Ясни са и датите - 16 и 17 октомври. Той е важен за волейбола в Европа. Очаква презедентът на СЕV Андре Майер (Белгия) да бъде сменен.
Именно той ще има последната дума относно варненското домакинство на Евроволей 2015. Справка в “Държавен вестник” сочи, че реконструкцията на зала "Конгресна" на стойност 4,5 млн. лв. вече е част от постановление на Министерския съвет, публикувано на 24 октомври т.г.


За домакинство на Евроволей 2015 има поставен срок за приключване на ремонтните работи, които ще увеличат капацитета на съоръжението. Той е до края на януари догодина.

Коментари

Новини Варна