IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
11:10 | 3 ноември 2014
Обновен: 16:35 | 28 април 2024

“Десант” с нов успех на джудо

Треньорът Ивайло Попов е бронзов на турнир в Македония.

По материала работи: Борис Проданов
“Десант” с нов успех на джудо

Варненският клуб „Десант“ записа ново участие на джудо отбора си на международния турнир „Миоки“ в Скопие, Македония. Честта на отбора защитаваха Теодор Русев – младши при юношите и треньорът Ивайло Попов – при мъжете. Теодор изигра 4 срещи и малко не му достигна да се класира трети, когато в решаващата схватка след равенство в редовното време загуби със „златна точка“. При мъжете Ивайло Попов загуби полуфинала си от бъдещия шампион след 4 изиграни срещи и след победа в спора за 3-то място се окичи с бронза.
Това е нов успех за варненското джудо след двата сребърни медала, които спечели детско-юношеският ни отбор в средата на миналия месец на международния турнир „Янко Димов“ в София. Именно Теодор Русев – младши бе единият медалист на клуба тогава.
Следващото участие на клуба ще бъде на детския турнир в Сливен на 20 декември, където ръководството на клуба планира да заведе между 10 и 15 участници.
„Възнамеряваме да възродим джудото във Варна, срам е голям град като нашия от години да не е представен на националната и международна джудо-сцена“, заяви играещият треньор Ивайло Попов.
Председателят на клуба Николай Добруджански сподели: „Опитваме се да стартираме дългогодишен проект, който да донесе резултати през следващите няколко години, а не да работим ден за ден. В тази връзка сме в постоянно търсене на спонсори за детската група по джудо, за да обезпечим максимален брой участия. Добрите джудо състезатели се изграждат с години и се нуждаят от голям брой съревнования. Нашето желание е клубът да успява да финансира участията на децата, а не да разчитаме на родителите, както е в болшинството други спортове, защото по този начин ще гарантираме непрекъснат състезателен процес, дори когато родителите нямат възможност да отделят средства. В тази връзка, благодарни сме на ОП „Спорт – Варна”, с управител Николай Костадинов, които осигуряват добри тренировъчни условия в залата, тъй като групата ни постоянно се разраства, а не всички часове през деня са подходящи за занимания, имайки предвид, че работим с деца от 4-годишна възраст нагоре. В момента имаме около 25 записани деца, до края на годината прогнозираме да достигнат 40."

Коментари

Новини Варна