IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:01 | 3 ноември 2014
Обновен: 02:43 | 25 април 2024

Националите по киокушин пак покориха световния връх

От 12 бойци имаме 8 медала: 2 златни, 1 сребърен и 5 бронза.

По материала работи: Борис Проданов
Националите по киокушин пак покориха световния връх

В Япония се проведе Световна купа на KWF, в която мъжкият национален отбор на Българската карате киокушин федерация (киокушин–кан) се представи отлично. Тимът беше воден от сенсеите Христо Христов и Стилиян Петров (първенец на планетата от миналогодишния мондиал на KWU). Представител на KWF от българска страна е варненецът шихан Христо Трайков, който е и вицепрезидент на организацията.
Петър Мартинов стана световен шампион в тежка категория – над 90 кг. В същата категория Христо Георгиев е бронзов медалист. При 90-килограмовите отново имахме български финал - Александър Команов е №1 на планетата, а Емил Сталев – вицешампион. В тази категория 3-ти е Никола Николов, който отпадна на полуфинала от Емил Сталев.
В кат до 80 кг бронзов медалист е Милуш Драганов.
В кат. до 75 кг – Георги Дойчев е 3-ти, а в кат. до 70 кг – бронзов медал завоюва Иван Команов.
Равносметката за нашия отбор: 12 бойци – 8 медала, от които 2 световни титли, 1 второ място и 5 бронзови медала.
Това е поредно отлично представяне на нашите състезатели в най-твърдия стил, които отново доказват, че са добре подготвени и постигат успехи във всички първенства на различните федерации, в които участват.
Отборът ни по киокушин-кан се прибира утре вечер.

Коментари

Новини Варна