IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:18 | 22 септември 2017
Обновен: 10:51 | 7 май 2024

VI международен турнир по баскетбол на колички започна във Варна (СНИМКИ)

В надпреварата участват пет отбора

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

VI международен турнир по баскетбол на колички започна днес в зала ''Христо Борисов'' във Варна. Състезанието се организира от спортен клуб за хора с увреждания „Черно море - Никея'', с подкрепата на Община Варна, Българската Параолимпийска асоциация и Министерството на младежта и спорта.

 


 
В турнира участват пет отбора - домакините от ''Черно море  - Никея“, софийските ЦСКА и „Балкан“, бургаският "Джавелин" и гръцкият „Александър Велики“. 

 

Отборите са разделени в две групи, едната с два тима, а другата с три. През първия ден на надпреварата (днес) се играят мачове в групите, а през втория полуфиналите и двубоите за третото и първото място. Закриването на турнира и официалното награждаване на победителите ще е утре - 23-ти септември от 20.00 ч. 

 


В първия мач от надпреварата домакините „Черно море Никея“ се наложиха с 63:18 над Джавелин (Бургас). Втората среща за деня противопостави ЦСКА и гръцкия „Александър Велики“. 

 

 

 


Турнирът беше официално открит от заместник кмета на Варна Коста Базитов, директора на общинската дирекция "Спорт" Кристиан Димитров и председателя на параолимпийската асоциация Илия Лалов.

 

Коста Базитов пожела на всички участници приятни минути във Варна, а спортният дух да е над всичко по време на състезанието. Той увери, че община Варна ще помогне и през следващите години да се провежда турнирът в морския град. Председателят на параолимпийската асоциация Илия Лалов благодари за подкрепата за състезанието, което спомага за реабилитацията, интеграцията и реализацията на хората с инвалидни колички. 

 

 

 

 

 

 

Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна