IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:16 | 5 ноември 2014
Обновен: 02:01 | 29 април 2024

Топплувците на Варна украсиха спортен алманах

Дениел Нанков и Георгия Кадоглу грейнаха на корицата на изданието

По материала работи: Борис Проданов
Топплувците на Варна украсиха спортен алманах

Талантът на ПСК „Черно море” Дениел Нанков блесна на корицата на новия алманах на фондация „Димитър Бербатов”. На страниците на бутиковото издание детайлно са представени успелите деца на България от „Клуб 2013”. Популяризират се успехите на двама варненци – възпитаникът на треньора Борислав Георгиев от ПСК „Черно море” – Дениел Нанков и съгражданката му Георгия Кадоглу от “Астери”. Спортните специалисти неслучайно наричат Дени – Властелина на рекордите.
Всички успехи на Нанков са запечатани на страниците на алманаха. Четвъртокласникът в СОУ „Найден Геров” притежава национален рекорд на 50 м свободен стил – 29,78 секунди. Неговото постижение не е подобрявано от 25 г. Това е европейски рекорд от проведените национални държавни първенства за 10-годишни в отделните европейски държави. На ДЛОП „Златна рибка” във Варна става абсолютен републикански шампион със 7 златни медала и 5 подобрени национални рекорда от 7 старта.
16-годишната Джорджия пък е 94 пъти републикански шампион по плуване, модерен петобой, лека атлетика и подводно плуване. До момента има над 380 спечелени медали от лични отборни първенства и международни състезания и подобрени над 70 национални рекорда. На Младежките олимпийски игри през август се класира на 11-о място на 200 м бруст и на 15-о на 200 м съчетано плуване. Тя има безброй статуетки и за “Спортист на Варна”.
 

Коментари

Новини Варна