IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
19:15 | 5 ноември 2014
Обновен: 03:19 | 25 април 2024

Националите по киокушин бяха с класа над всички на Световната купа

“Лъвовете” се завърнаха като №1 на планетата

По материала работи: Борис Проданов
Националите по киокушин бяха с класа над всички на Световната купа

В Япония се проведе Световната купа на KWF, в която мъжкият национален отбор на Българската карате киокушин федерация (киокушин–кан) се прибра у нас. Равносметката от 12 бойци: 8 медала, от които 2 световни титли, 1 второ място и 5 бронзови медала. “Лъвовете” станаха №1 и в отборното класиране.
Тимът беше воден от сенсеите Христо Христов и Стилиян Петров (първенец на планетата от миналогодишния мондиал на KWU). Представител на KWF от българска страна е варненецът шихан Христо Трайков, който е и вицепрезидент на организацията.
“Много добра техника, голяма издръжливост, силни изяви и чиста игра ни донесоха този успех. Бяхме отборът с най-малко грешки”, разкри той.
“Това е перспективен и силен отбор, който тепърва ще жъне успехи по татамитата”, коментира на свой ред сенсей Христов.
Петър Мартинов стана световен шампион в тежка категория – над 90 кг.
“Противниците ми бяха огромни, някои бяха по 130 кг. Справих се с тактика и обърнах голямата им маса в мой плюс”, похвали се Петър.
Също в тежка категория Христо Георгиев е бронзов медалист. При 90-килограмовите отново имахме български финал - Александър Команов е №1 на планетата, а Емил Сталев – вицешампион. В тази категория 3-ти е Никола Николов, който отпадна на полуфинала от Емил Сталев.
“Получих травма, не успях да играя финала. Часовата разлика също ми попречи”, каза Сталев.
В кат. до 80 кг бронзов медалист е Милуш Драганов.
В кат. до 75 кг – Георги Дойчев е 3-ти, а в кат. до 70 кг бронзов медал завоюва Иван Команов.a

Коментари

Новини Варна