IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
15:36 | 11 ноември 2014
Обновен: 04:05 | 25 април 2024

Варненци показаха класа във фестивала по бойни изкуства

Столицата подслони турнир по всички стилове

По материала работи: Борис Проданов
Варненци показаха класа във фестивала по бойни изкуства

София подслони 12-ият фестивал на бойните изкуства, станал традиционен. В зала “Универсиада” Централният полицейски карате джу-джицу клуб – школа Варна, участва в дисциплините карате – кумите и джу-джицу „файтинг – система” и „не –ваза (“бразилски стил”).


В карате се пусна помощник-инструкторът в клуба Борислав Ненов, който е млад и много перспективен състезател на национално ниво и тепърва набира скорост! Той спечели сребърен медал на кумите – мъже, в кат. до 75 кг. Освен индивидуално е вицешампион и отборно със сборния тим на Централния полицейски карате джу-джицу клуб. За да сверят часовниците и за да „загреят” за следващия ден, в състезанието участваха и състезателите по джу-джицу „файтинг” Иван Желев (на 16 г.) и Симеон Зубев – на 12 г. След няколко добре изиграни от тактическа и психологическа гледна точка срещи двамата състезатели отстъпиха на по-рутинираните и опитни в това направление състезатели по карате от други клубове.


На следващия ден Иван Желев безапелационно стигна до шампионската титла в дисциплината джу-джицу „файтинг – система” (кат. до 66 кг) при юношите старша възраст. Симеон Зубев в кат. до 45 кг в младшата е вицешампион след ненужна лекарска забрана.


Отборът по “не–ваза” участва в силно намален състав поради контузии на основни състезатели и невъзможност на други да се включат във фестивала. Тримата възпитаници на помощник-треньора в клуба – Радослав Букоров – Батман, завоюваха следните отличия: Ивайло Георгиев Йорданов дебютира с бронзов медал при юношите в кат. до 77 кг; Тихомир Петков имаше възможност да играе в кат. до 62 кг при юношите и при мъжете. Паднаха 2 златни медала! Най–тежкият състезател Александър Александров е шампион в кат. над 94 кг. На проведената в края на състезанието „абсолютна” категория, която е традиция за състезателното направление „бразилско джу-джицу”, Сашо завоюва бронзов медал.
Дебютира и треньорът на СК “Десант” Николай Добруджански, който е познат от богатата си биография на ММА състезател и треньор, както и със силни участия в граплинг. На “ГИ” той имаше късмета да играе с едни от най-солидните имена напоследък в България, а това беше и една от основните му цели. Класира се на 3-то място в кат. до 85 кг. Неговият състезател Добромир Христов също дебютира с “ГИ” и е втори в кат. до 94 кг.


Последното и най-силно събитие, което засяга клуба, е световното първенство по джу-джицу, което ще се проведе в Париж, Франция, от 28 до 30 ноември! В него имаме селектиран състезател от клуба – Диян Атанасов, който е познат с успехите си в България и чужбина. На мондиала Диян ще вземе участие в дисциплината “не–ваза” в кат. до 69 кг мъже!

Коментари

Новини Варна