IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
15:36 | 12 ноември 2014
Обновен: 04:13 | 25 април 2024

Павел Панов хвали “моряци” на камп на НСБ “Спортпалас”

Легенда на "Черно море" вещае успех за младите таланти

По материала работи: Борис Проданов
Павел Панов хвали “моряци” на камп на НСБ “Спортпалас”

Камп за футболисти за националния тим, родени през 2000 г., се проведе на НСБ “Спортпалас”.
“Доволен съм. Програмата, която сме начертали продължава напролет. Селекцията е отворен процес и от 100 – 120 деца трябва да можем да изберем играчи за националния отбор. Те се стараят не само в играта, но и в тренировъчния процес. Дойдоха футболисти от Варна, Разград, Русе, Шумен. Обхващаме цялата страна. След 10-ина дни ги събираме в София. С течение на времето “пресявката” става все по-сериозна. Добре е да се знае, че сега може и да не харесаме някой, но той догодина да отговаря на критериите. Бъдещето на футбола ни принадлежи на тези деца”, коментира легендата Павел Панов, който е начело на проекта вече втора година.


Той даде висока оценка на тима на “Черно море” в тази възраст, ръководен от Тодор Марев.
“Отборът му е добър. Пет момчетата от неговия състав са в сборния тим. Благодаря му, че се отзова за контролната среща”, добави още Панов.


На свой ред Тодор Марев похвали момчетата.
“Смятам, че петимата наши футболисти са на високо ниво. Георги Топалов, Лъчезар Йорданов, Радослав Вичев, Виктор Попов и Даниел Матев са само част от момчетата, които заслужават внимание. Дани Димов е с травма в момента, Йордан Радев игра добре, Йордан Атанасов – също. Получи се много добра проверка”, каза още Марев.


Той е оптимист за влизането в челната шестица на мъжкия “Черно море”.
“Никола Спасов работи много сериозно. Тренировките са на високо равнище, виждам сериозна агресия в състава. Предстои мач с “Литекс”, един от топотборите в А група. Имат и треньор, и футболисти. Но играят на приливи и отливи. Надявам се тук да ги победим. Да покажем добра игра и да зарадваме още веднъж феновете”, завърши клубната легенда на “Черно море”.

Коментари

Новини Варна