IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:47 | 16 ноември 2014
Обновен: 01:18 | 4 май 2024

“Моряците” сребърни на водна топка

Варненци отстъпиха на ЦСКА във финала

По материала работи: Борис Проданов
“Моряците” сребърни на водна топка

“Черно море 1948” стана вицешампион на България по ватерполо при мъжете. Тимът от Варна до последно имаше шанс за титлата, стигна до 1:1 в серията до 2 победи с ЦСКА, но в решителния мач падна с 4:8 и отстъпи златото. В първата среща момчетата на Милуш Адамов победиха със 7:3, но после инкасираха поражение – 11:15.
В битката за №1 “моряците” поведоха с 2:0 още в първата четвъртина и всичко можеше да приключи добре за тях, защото двама “армейци” бяха отстранени. Но варненци започнаха да трупат пропуски от чисти голови положения и “червените” стигнаха до 2:2 на полувремето. След това ватерполистите на ЦСКА поведоха с 5:2 и практически всичко свърши. За този и предишния двубой за столичани се завърна Цветан Обретенов, който всъщност предреши и изхода на финала.
Един от лидерите в “Черно море 1948” Преслав Джипов не скри, че отборът е бил крайно мотивиран. Според него всички преимущества са били в полза на неговия тим, но пропуските в решителни моменти са допренесли за поражението във финала. Въпреки това, “моряците” са доволни и от среброто.

Коментари

Новини Варна