IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:54 | 20 ноември 2014
Обновен: 05:07 | 25 април 2024

10 отбора ще се борят за Купата на България по водна топка при мъжете

Днес от 19.30 часа "Комодор" и "Локомотив Н.Нанов" (Сф) играят мача за бронза в държавното

По материала работи: Борис Проданов
10 отбора ще се борят за Купата на България по водна топка при мъжете

От петък до неделя в столицата ще бъде излъчен новият носител на Купата на България по водна топка. 10 отбора се впускат в битката за трофея, а четири от тях ще защитават реномето на морската столица – "Черно море 1948", "Комодор", "Дръзки-Дражев" и "Аква Спорт". Тимовете са разделени в две групи с по пет отбора във всяка, а като „желязна“ може да бъде определена група „Б“. В нея освен шампиона ЦСКА са още вицепървенецът на страната "Черно море 1948", "Комодор", "Левски" и "Черноморец".

В група „А“ попаднаха "Локомотив-Никола Нанов" (Сф), "Дръзки-Дражев", "Славия", "Аква Спорт" и "Локомотив" (Русе). В груповата фаза се играе на принципа всеки срещу всеки, а победителите в двете групи излизат във финалния дуел за короната в неделя. Заелите второ място ще се борят за бронзовите медали.

Тази вечер от 19.30 часа пък ще се изиграе и мача за бронза в ДП между "Комодор" и "Локомотив-Никола Нанов". Както е известно с титлата триумфира тимът на ЦСКА, който спечели финалната серия срещу "Черно море 1948" с 2-1 победи.

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна