IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:45 | 18 януари 2018
Обновен: 05:07 | 30 април 2024

Варна отново приема държавен шампионат по муай-тай

Домакин от 9 до 11 февруари ще бъде СКБИ „ТИМ” с главен треньор Красимир Димов

По материала работи: Борис Проданов
Варна отново приема държавен шампионат по муай-тай

Морската столица на България приема домакинството на първото за т.г. държавно първенство на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. То ще бъде по муай-тай във всички възрастови групи и категории.


Организатори на събитието са Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай съвместно с община Варна и Министерството на младежта и спорта.

Домакин ще бъде СКБИ „ТИМ” в лицето на главния треньор Красимир Димов, като за първенството съдейства и председателят на „Вокил“ Галин Димов.

 

Самото събитие ще се проведе в дните от 9 до 11 февруари. В петъчният ден (9 февруари) ще пристигнат всички отбори от страната със своите състезатели, за да им бъде извършен медицински преглед и кантар за съответствие на категориите.

 

В събота и неделя (10 и 11 февруари) в многофункционалната зала на Първа езикова гимназия ще се проведат и самите срещи (квалификации, полуфинали и финали).

 

Този шампионат е дългоочакван, тъй като е всеизвестен факт, че именно Варна е „меката” на бойните спортове и тук са основани едни от най-добрите спортни клубове по кикбокс и муай-тай в цялата страна.

 

Краси Димов коментира за Медийна група „Черно море“, че последният подобен шампионат в града се е провел само преди 3 г. на същото място. Тогава спортният министър Красен Кралев и кметът Иван Портних бяха гости на първенството. Тази година то е и квалификация са световното първенство по муай-тай. Легендата на този спорт е изключително доволен, че отново морската столица има привилегията да приеме надпревара от атрактивния боен стил.

 

По голямата част от световните и европейски шампиони също живеят и тренират в града, затова и интересът към муай-тай е огромен, а публиката – компетентна.

Очаква се на шампионата да присъстват много обществени личности както и новото ръководство на конфедерацията в лицето на Николай Рачев и членове на Управителния съвет.

 

Огромен принос за развитието и популяризирането на този род прояви има именно общината, която е дала възможност на  голяма част от спортните клубове да развиват дейността си в общинските бази и винаги е подкрепяла провеждането на шампионати в града.

 

Програма

9 февруари

Пристигане и настаняване.

15,30 до 17,30 ч.          Медицински преглед и кантар.

18 ч. Техническа конференция и теглене на жребия.

 

10 февруари

10 ч. Начало на състезанието.

 

11 февруари

10 ч. Финали.

Коментари

Новини Варна