IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:37 | 26 ноември 2014
Обновен: 06:03 | 25 април 2024

Кик-бокс и футзал покориха октомври

Грация на “Чар-ДКС” и тенисист също взеха награди в месечната анкета

По материала работи: Борис Проданов
Кик-бокс и футзал покориха октомври

Напълно заслужено за спортист на Варна за месец октомври бе избран европейски първенец. Призът за №1 този месец заслужи състезателят на К – 1 Кристиян Георгиев (86 кг), състезател на СК „Дарзалас”. Кристиян стана шампион на Стария континент, след успех на финала над Александър Дмитренко от Русия. Негов личен треньор е Владимир Вълев-Питбула, друг голям боец с много титли.


Варненските състезатели по бойни спортове в ринговите дисциплини са тотални „господари“ през последните 20 г. в България. Това констатира именно Питбула.


„Като се замисля през последните 4 петилетки няма кой да бие Варна на европейската сцена в ринговите спортове. Всички европейски първенци са от морската столица“, каза той.


Владо се готви за участие на силна профи гала вечер в София.


Призът за отбор на месеца спечели тимът по футзал „Гранд Про”, които пишат нова история в този спорт не само за Варна, но и за страната. Те прескочиха във втората фаза на Шампионската лига.


За №1 на варненското Спортно училище “Г. Бенковски” е определена националката по художествена гимнастика Радина Филипова, с треньор Филипа Филипова. Тя участва в турнира “Гран При” при жените в Берлин. Стана 6-та на обръч и лента, 7-ма на бухалки и завърши на 7-мо място в многобоя. Радина пропусна тържеството, защото заедно с треньорката си са на контролно състезание в София.


Победител в онлайн анкетата „Спортист на Варна” е Станислав Митров. Той събра 52,65% от гласовете. Станислав е състезател по тенис на клуб „Суперспорт“. Спечели златен и сребърен медал, и бронз в отборното класиране на държавното по тенис до 16 г. в Добрич. Завоюва злато и сребро от първенството в Сливен на двойки. Негов личен треньор е Кристин Грозданов.

Коментари

Новини Варна