IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:11 | 28 ноември 2014
Обновен: 05:44 | 19 април 2024

Официално: Варна ще e домакин на Евроволей 2015

Единствената неизвестна в момента е дали до тогава ще бъде завършен ремонтът на Двореца на културата и спорта във морската столица, който започна едва преди няколко дни.

По материала работи: manager
Официално: Варна ще e домакин на Евроволей 2015

Окончателно стана ясно, че Варна ще бъде домакин на някой срещи от Европейското първенство по волейбол през 2015 година. Освен в морската столица мачове ще се провеждат и в Милано, Торино и София. Това реши вчера Координационният комитет на шампионата на среща в Центъра за развитие на CEV в Италия Чентро Павези. 

 

Единствената неизвестна в момента е дали до тогава ще бъде завършен ремонтът на Двореца на културата и спорта във морската столица, който започна едва преди няколко дни.

 

От италианска страна окончателно потвърдиха 12-хилядния "Медиоланум Форум" в Милано и 8-хилядната "Пала Вела" в Торино.

 

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе водач на българската делегация за заседанието в Милано, предаде gong.bg. В групата бяха още вицепрезидентът Иван Тодоров, генералният секретар Станислав Николов и организационният директор на Евроволей 2015 Стефан Августинов.

 

"Европейският волейбол се развива възходящо в последните години. Само в Полша над 1 милион зрители са гледали в залите Световното първенство за мъже тази година. За полуфиналите и финалите на женското издание над 30 000 зрители посетиха "Медиоланум Форум". И тук не говорим за телевизионните зрители. България има традиционно отлична публика, но ще трябва и по други критерии да защитим гласуваното ни доверие - най-малкото трябва да направим качествена организация. В този смисъл, стабилната държавна подкрепа е от изключително значение за нас", каза още инж. Лазаров.

 

Шампионатът на Стария континент започва на 9 и завършва на 18 октомври 2015 година.

 

Паралелно с него ще бъде проведен и Конгрес на Европейската волейболна конфедерация. Финалната фаза е на 17 и 18 октомври в "Арена Армеец София".

 

Групи А и С ще се играят във София и Варна, а групи B и D - в Милано и Торино. Жребият ще бъде изтеглен на 16 февруари 2015 година в Народния театър "Иван Вазов" в София. В края на февруари пък ще стартура продажбата на билети за първенството.

 

Коментари

Новини Варна