IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:46 | 14 март 2018
Обновен: 07:01 | 25 април 2024

Над 120 ученици се включиха в "Бързи и сръчни" за третокласници

Днес предстои да се проведе състезание по лека атлетика за I-II клас

По материала работи: Слав Велев
Над 120 ученици се включиха в "Бързи и сръчни" за третокласници

 

В Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, вчера се проведе втори кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при "Община Варна". В надпреварата се включиха 11 варненски училища, с над 120 участника. Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти връчени от експерта в дирекция „Спорт“, Данчо Илиев.

 

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от III клас и две резерви. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране, се подреди по следния начин:

 

 

1. Победителите са учениците от VII СУ "Найден Геров

 

2. На второ място са ОУ "Васил Априлов"

 

3. Трето място за СУ "Димчо Дебелянов“

 

4. На четвърто място след изключително оспорвано бягане ЧОУ "Малкия принц"

 

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 

 

Днес предстои да се проведе състезание по лека атлетика за I-II клас в СК „Локомотив“, а в четвъртък /15,03.2018 г/ отново в залата на Първа ЕГ е втория кръг от „Бързи и сръчни“ за втори клас.

 

 През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

 

Коментари

Новини Варна