IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
11:56 | 27 март 2018
Обновен: 07:21 | 25 април 2024

Ясни са победителите в състезанията за „Купата на Ректора“ във Варна

Участие в турнирите взеха ученици от VIII до XII клас и отбори на домакините от Икономическия университет

По материала работи: Пламен Янков
Ясни са победителите в състезанията за „Купата на Ректора“ във Варна

Завърши организираното от Икономически университет – Варна с подкрепата на Дирекция „Спорт” към Община Варна традиционно издание на състезанията за „Купата на ректора” на ИУ – Варна. В импровизирания спортен диалог за „Купата на ректора” участваха ученици от VIII до XII клас от училища в  гр. Варна и отбори на домакините от Икономически университет – Варна.

 

 

За седма поредна година домакините от ИУ –Варна продължиха изграждането на партньорство в прехода от средното към висшето образование и популяризирането на спорта сред учениците. Участниците получиха информация за кандидатстудентския прием 2018/2019 г., а създадените контакти на спортната площадка укрепваха приятелските отношения между учениците и студентите. 

 

 

Срещите от турнира по баскетбол 3х3 се проведоха на 23.03. в спортния комплекс на Икономически университет – Варна. Зрителите в залата станаха свидетели на много оспорвани срещи, които бяха наситени и с атрактивни отигравания.

 

 

При девойките отборът на Първа езикова гимназия спечели Купата на ректора с убедителни победи над всички претендентки. На второ място се класираха момичетата от III Природо-математическа гимназия "Академик Методий Попов", а на трето място остана вторият отбор на Първа езикова гимназия. В много оспорвана и интересна финална среща при юношите между отборите на домакините от ИУ – Варна и Първа езикова гимназия учениците успяха да спечелят този „диалог” и завоюваха Купата на ректора на ИУ – Варна. На трето място се класира отборът на ГПЧЕ „Йоан Екзарх, който победи отбора на III Природо-математическа гимназия "Академик Методий Попов".

 

 

На 24.03.2018г. в спортния комплекс на Икономически университет се проведе турнир по шахмат – част от турнирите за Купата на ректора на ИУ – Варна. Броят на участниците позволи надпреварата да бъде проведена по правилата на ФИДЕ за ускорен шах – кръгова система с контролно време 15 минути на всеки състезател до завършване на партията. Категоричен победител стана представителят на Първа езикова гимназия Даниел Стоянов с максимален брой точки, следван от студентите Иван Янев /Iк. ПА/ и Георги Георгиев.

 

 

В надпреварата по волейбол за Купата на ректора на ИУ – Варна при мъжете, провела се на 24.03.2018 г., участваха училищните отбори на Първа ЕГ, ГПЧЕ „Йоан Екзарх, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна и представителен отбор на ИУ – Варна. След изиграните срещи в турнира на първо място се класираха момчетата от отбора на ГПЧЕ „Йоан Екзарх. Второто място завоюва отборът на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна, а на трето място останаха момчетата на Първа ЕГ. За постигането на един истински „спортен диалог” студентите взеха участие в турнира извън класирането.

 

 

При девойките в турнира по волейбол, който се проведе на 25.03.2018 г., златните медали и Купата на ректора на ИУ – Варна спечели отборът на Първа ЕГ. На второ място се класираха момичетата на СК „Перун”, а трети останаха ДКС - 2. Отборът на домакините от ИУ – Варна с участието си извън класирането в турнира проведе подготовка за предстоящата ХIХ-та Варненска универсиада.

 

 

Турнирът по тенис на маса за Купата на Ректора на ИУ – Варна се проведе 25.03.2018 г. В Класирането при мъжете студенти от ИУ – Варна заеха първите три места. Носител на златното отличие стана Хакан Илкияр. На второ място се класира Пламен Алексиев, а на трето остана Роберт Петров. В Класирането след студентите останаха двама състезатели от НГХН „Константин Преславски”.

 

Коментари

Новини Варна