IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:58 | 7 декември 2014
Обновен: 12:56 | 17 май 2024

Варненска доминация в турнира “Царица Маргарита”

Грациите играха съчетания 2 дни в ДКС

По материала работи: Борис Проданов
Варненска доминация в турнира “Царица Маргарита”

Варненки се представиха отлично в турнира по художествена гимнастика за приза на Н.В. царица Маргарита Българска. 80 състезателки от 17 клуба от Черна гора, България, Израел, Гърция, Казахстан, Русия, Израел и Турция излязоха на килима в Двореца на културата и спорта във Варна. Местните тимове бяха “Грация”, “Чар-ДКС”, “Силвия” и “Надежда”.


В международното класиране за родените през 2008 г. Вицешампионка е Гергана Стефанова от “Грация”. Варненско трио – Стефани Парискова (“Грация”), Калина Йорданова (“Силвия”) и Деница Мичева (“Надежда”) окупира почетната стълбичка в държавния турнир в тази възраст. Йоана Тодорова е сребърна при набор 2007-а. Ники Гочева (“Грация”) и Нели Атанасова (“Чар-ДКС”) е дуетът от Варна, заел съответно първа и втора позиция в държавния турнир.


Три момичета на “Грация” бяха безапелационни в международната надпревара при родените през 2006 г. – Даниела Петрова, Теодора Ковачева и Александра Мутафчиева. В родното класиране Антония Маринова (“Грация”) е втора, а Калина Христова (“Силвия”) – бронзова.


Калина Петрова (“Чар-ДКС”), Ива Дучева и Кристияна Тенева (“Силвия”) се изявиха в международния турнир при децата и на отделните уреди. В тази възраст Веселина Скопчанова (“Чар-ДКС”), София Кузова (“Грация”) и Никол Петрова доминираха в държавната надпревара.


Зорница Христова и Габриела Георгиева (“Грация”) бяха най-добри на уредите и в многобоя в международния турнир на девойките младша възраст, като Зорница има 3 титли. В пристъп на гениалност тук в класирането се намеси Ана Келман (Израел). Елизабет Йовчева (“Чар-ДКС”) и Анджелика Казакова (“Грация”) се представиха отлично в държавния турнир – съответно 2-ро и 3-то място в многобоя. На уредите Анджелика има 3 бронза. Елизабет събра злато (без уред) и сребро.
В старшата в многобоя на държавния турнир Габриела Бахчеванова (“Чар-ДКС”) е бронзова. Тя има сребро на обръч и бронз на топка. На бухалки Вивиан Казакова (“Грация”) е трета.


В международния турнир за жени Симона Иванова от “Грация” е втора индивидуално. Сребърна е на обръч, златна на бухалки и трета на топка. В държавния турнир Калина Богоева е бронзова в многобоя, на обръч, вицешампионка на бухалки. Тук на топка трета е Мария Стилиянова от “Чар-ДКС”.

Коментари

Новини Варна