IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
16:59 | 8 декември 2014
Обновен: 12:47 | 25 април 2024

Душко Благовестов покори анкетата на Спортното училище

Той е №1 на общината и ССК “Черно море”

По материала работи: Борис Проданов
Душко Благовестов покори анкетата на Спортното училище

Абитуриентът (ХІІ клас) на варненското Спортно училище “Г. Бенковски” Душко Благовестов (бокс) стана №1 в годишната анкета на школото. Възпитаникът на треньора Димчо Савов е вицешампион от Младежките олимпийски игри, бронзов медалист от мондиал в кат. до 56 кг. Има 2 национални титли в тази възрастова група.


Логиката сочи, че Душко е спортист №1 на община Варна и ще бъде награден от кмета Иван Портних в четвъртък. Той е първенец и в анкетата на сдружението ССК “Черно море”, което има тържество в сряда вечерта в Двореца на културата и спорта.


Подгласници на Душко станаха негови съученици в основни видове спорт. Севгин Хасан е класик с бронз на европейско по борба за кадети, заел е V място в кат. до 54 кг на мондиал. Национален шампион Негов наставник е Христо Филчев – Кубинеца.


Щангистът Николай Георгиев с треньор Живко Николов има V места в отделните движения на европейското за юноши до 20 г. Първенец на страната в кат. до 85 кг. Петър Тодоров (треньор Пламен Генчев) е също евроучастник и №1 на страната.
Следват Мелкон Папазян (щанги), Симона Костадиова (гребане, 3-а на балкански игри), Полина Костадинова (гребае, 3-та на балкански игри), Тодор Христов (световен вицешампион по кик-бокс), фамозната плувкиня Георгия Кадоглу – носител на балкански титли, абсолютен държавен шампион и участник в Младежката олимпиада, грациите Радина Филипова (призови класирания на мондиал и Световни купи) и Катерина Маринова (участник в Младежката олимпиада, в Световната купа за девойки и ЕП).


Василики Кадоглу е най-успешен млад състезател за годината. От отборите бяха наградени кадетките – баскетболистки на Венци Гечев (шампионки на страната), волейболистките на Пламен Николов и хандбалистите на Йордан Димитров, които имат титли в държавните първенства.

Коментари

Новини Варна