IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:59 | 10 юли 2018
Обновен: 02:32 | 19 април 2024

Какво не достигна на Аржентина, за да стигне по-напред?

По материала работи: Слав Велев
Какво не достигна на Аржентина, за да стигне по-напред?

Един от най-големите фаворити за спечелването на трофея на 21-то издание на Световното първенство по футбол беше Аржентина. Южноамериканците обаче не успяха да оправдаят големите очаквания и се сгромолясаха на осминафиналите, макар да достигнаха мъчно и до тях. След като загуби финала в Бразилия преди 4 години, амбициите на Аржентина бяха свързани с нов финал, но този път и трофей. Едно е да имаш амбиция за нещо, съвсем друго е да стигнеш до него. Аржентина се провали тотално, а истината е, че изключително много липсваше на тима за едно добро и запомнящо се представяне.

 

Аржентинските мъки не бяха само в Русия

 

Още по време на квалификациите за Мондиала от зона Южна Америка, тимът на Аржентина не бе достатъчно убедителен. “Гаучосите” за малко да изпуснат класиране на Световни финали, като успяха да стигнат до него в последните няколко квалификационни мача. Може би отпадане още в квалификациите щеше да спести срама, който отборът изпита в Русия. Все пак обаче класирането си беше успех, колкото и мъчен да беше той.

 

Слабото представяне на аржентинците беше доста голяма изненада и за най-големите специалисти. Някои букмейкъри дори предложиха специални промоции, свързани с мачовете на Аржентина, но “гаучосите” не оправдаха очакванията. За актуални оферти след края на Световното може да проверите сред всеки един бонус код за Bet365. Наличните промоции вече едва ли ще са свързани с аржентинския национален отбор, така че ще може да насочите вниманието си към други части от света на футбола. Що се отнася до Аржентина, тимът заслужено отпадна на осминафиналите.

 

В груповата фаза “гаучосите” стартираха с реми срещу дебютанта Исландия, което показа колко неефективен е тимът в атакуващ план. Последва мачът на истината, който Аржентина загуби от Хърватия с 3-0. В тази среща си пролича истинската класа на аржентинците или колко тя липсваше в тима. Победата над Нигерия в последния мач от груповата фаза бе достатъчна за осминафинал, но и тя дойде много трудно, а не точно както би трябвало да бъде постигната с този състав на Аржентина. Меси и компания изстрадаха класирането си сред последните 16 в надпреварата, но реалността отново възтържествува и логичното се случи, когато Франция постави на колене “гаучосите” след победата с 4-3.

 

Какво му липсваше на състава?

 

Едва ли някой може да отнесе повече критики за представянето на тима от наставника. Хорхе Сампаоли сякаш беше забравил с какви играчи разполага и на тяхно място беше поставил съвсем различни изпълнители. Да, Кристиан Павон и Максимилиано Меса може да са млади и талантливи играчи, но да не дадеш шанс на Пауло Дибала във важните моменти и да го държиш на скамейката си е равносилно на автогол. Не само там обаче е причината за провала на аржентинците.

 

Много важен за цялостното представяне на тима бе и Лео Меси. Различни онлайн портали за спортни анализи като Betenemy.com даваха сериозни надежди на Меси. Той е голямото име в тима, човекът, който трябва да поеме диригентската палка и да поведе отбора. Меси обаче не можа да се установи в тази роля и за пореден път показа, че има голяма разлика за играта и представянето му дали играе в Барселона или Аржентина. Сега ще трябва да вземе много важно решение за бъдещето си в националния отбор, което този път трябва да бъде категорично.

 

Аржентина отпадна заслужено от Мондиала в Русия. Важното е какво ще се случи след това, защото на тима му трябва свежест. Със сигурност Хорхе Сампаоли ще бъде поставен на мушката, както и някои състезатели. Важното е следващия път “гаучосите” да напомнят за себе си с красив, резултатен и най-вече ефективен футбол, който да им носи успехи.

Коментари

Новини Варна