IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
14:03 | 11 юли 2018
Обновен: 08:15 | 19 април 2024

Докога ще продължат мъките за Григор Димитров?

По материала работи: Слав Велев
Докога ще продължат мъките за Григор Димитров?

Проблемите за най-добрия ни тенисист през настоящия тенис сезон продължават. След безславното отпадане на третия поред турнир от Големия шлем в календара на ATP, въпросите около състоянието на Гришо взеха връх. Със сигурност хасковлията не се радва на най-добрите си дни по отношение на играта си, но може би зад всичко това си има и причина. Ако Димитров успее да преодолее своите слабости, все още има шанс да запише силен завършек на сезона и отново да завърши сред най-добрите в крайното класиране.

 

Представянето на Гришо до средата на годината

 

Началото на сезона за Димитров бе също както завършека на предишния сезон - силно. Димитров стартира обещаващо на турнирите в Австралия, като записа и ¼-финал на Аустрелиън Оупън, макар че трябваше да защитава точки до полуфинал. Последва ново силно представяне и финал в Ротердам, който обаче Димитров загуби от Роджър Федерер. Финалът в холандския град си остана и най-силното представяне на родния тенисист до момента през сезона. Като такова можем да отчетем и достигането до полуфинал в Монте Карло, където Гришо загуби от Рафа Надал. В останалите турнири Гришо рядко достигаше предните фази.

 

На Ролан Гарос Димитров успя да стигне само до 1/16-финалите, а на Уимбълдън отпадна още в първия кръг след поражение от Стан Вавринка. Това ще коства още точки за Димитров, който през миналата година стигна до осминафиналите на Уимбълдън. Въпреки всичко все още има надежди за силен завършек на кампанията, като анализаторите от Efirbet.com предричат кратка почивка и някои промени в играта на Григор, които отново да му донесат успехи.

 

Какво е нужно до края на годината?

 

До края на настоящите турнири в тенис календара за 2018 година остава само една надпревара от Големия шлем - US Open. Преди година Гришо успя да стигне до втория кръг, където отпадна, така че надеждите за достигане по-напред ще бъдат големи през тази година. Освен това обаче Гришо има да защитава голям брой точки в Синсинати, Пекин, Стокхолм и Лондон. За предстоящите тенис турнири, в които Гришо ще вземе участие, може да се възползвате от всички бонус кодове на Efbet, с които имате право да активирате повече средства за игра. Докато стане време за ключовите битки обаче, Гришо ще трябва да предприеме някакви мерки, за да бъде достатъчно добре подготвен за тях.

 

Много специалисти са на мнение, че на Димитров му е нужна кратка почивка, в която той да премисли състоянието си и да се освободи от натрупаното напрежение. Допълнителните анализи показват, че Григор рядко записва силно представяне през Юли и Август, като се активизира в турнирите от последните месеци в календара. Нищо чудно да станем свидетели на подобно обстоятелство и през тази година. Със сигурност обаче Димитров ще се нуждае от свежест и идея в играта си, за да преодолее и най-тежката съпротива.

 

Много важен фактор у Григор Димитров, който се прояви след отпадането на Уимбълдън, е самочувствието, което тенисистът демонстрира. По този начин той ясно показа, че не е сломен психически и ще се завърне по-силен от всякога. До края на сезона в ATP има още доста шампионати, в които ще очакваме най-доброто, на което Григор Димитров е способен.

Коментари

Новини Варна