IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
12:58 | 22 декември 2014
Обновен: 10:46 | 25 април 2024

Трима варненци са сред най-добрите ни млади таланти в спорта

Боксът покори върха в анкетата

По материала работи: Борис Проданов
Трима варненци са сред най-добрите ни млади таланти в спорта

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов бе определен за №1 в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист на България за 2014 г. Допитването до спортните журналисти се осъществи за четвърта поредна година. 18-годишният Найденов събра 640 т. в анкетата и заслужено стигна до първото място. Той получи спортна екипировка и ваучери за пазаруване, връчени му от председателя на БОК Стефка Костадинова.

 

На 5-о място е боксьорът на “Черно море” Душко Благовестов. Варненецът стана втори на олимпиадата и трети на мондиала. Плувкинята Георгия Кадоглу от “Астери” е 9-та в допитването до “перата”. Само на 3 т. от 10-ото място остана баскетболистката на “Черно море – Одесос” Борислава Христова, която от догодина ще топа в САЩ.


Националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки пък спечели приза за Отбор на България за 2014 г. Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, Габриела Стефанова и София Рангелова събраха 440 т. Наставничката на грациите Камелия Дунавска обаче тази година трябваше да отстъпи първото място при треньорите на подрастващи на Александър Димитров. Той изведе възпитаниците си до финалния етап на европейското първенство по футбол за юноши до 19 г. в Унгария.
 

Коментари

Новини Варна