IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
15:16 | 27 септември 2018
Обновен: 12:03 | 25 април 2024

100-годишен юбилей отпразнуваха Обединените спортни клубове „ЖСК - Спартак“ във Варна

Отчитам и благодаря за спечелените отличия, за всеотдайността, с която допринасяте за развитието на спортната слава на Варна и на България, заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържеството

По материала работи: Пламен Янков
100-годишен юбилей отпразнуваха Обединените спортни клубове „ЖСК - Спартак“ във Варна

100-годишен юбилей отпразнуваха Обединените спортни клубове "ЖСК - Спартак" във Варна. "Безспорни са заслугите на много състезатели, треньори, спортни деятели, които във времето са свързали професионалната си съдба с "ЖСК- Спартак".  Отчитам и благодаря за спечелените отличия, за всеотдайността, с която допринасяте за развитието на спортната слава на Варна и на България", заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържеството в Юнашкия салон. Той припомни, че един от последните примери са постиженията на Христо Христов, - световен и европейски шампион  за юноши по вдигане на тежести, който в момента се готви за Младежките олимпийски игри през октомври.

 

Миналата година младежът бе избран и за спортист на Варна. За добро сътрудничество с клубовете и за принос в развитието на спорта кметът Иван Портних получи специален плакет. Награди бяха връчени и на медалисти от европейски и световни първенства, на треньори и деятели на ОСК "ЖСК-Спартак".

 

 

 

В 100-годишната си история спортните клубове са донесли за Варна 31 медала от световни първенства, от които 16 златни, 53 отличия от европейски състезания, от които 31 златни, както и хиляди награди от държавни първенства и международни турнири.

Коментари

Новини Варна