IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:17 | 4 октомври 2018
Обновен: 21:57 | 29 април 2024

43 училища от Варна се включват в Общински ученически игри 2018/2019

Спортовете, заложени в програмата са осем

По материала работи: Пламен Янков
43 училища от Варна се включват в Общински ученически игри 2018/2019

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

43 училища от град Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри. Всяка година в състезанията за ученици участие вземат много деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации.


Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.


Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се предвижда за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще започнат спортовете волейбол и баскетбол.


Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.


Домакини на проявата ще са залите и салоните на училищата, както и общинската спортна база стопанисвана от ОП „Спорт-Варна“.


Пълните програми за срещите може да намерите на www.sportvarna.com

Коментари

Новини Варна