IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
14:47 | 8 януари 2015
Обновен: 10:15 | 2 май 2024

Душко спори със световен №1 за място в национала по бокс

Детелин Далаклиев е конкурент на варненеца в кат. до 56 кг

По материала работи: Борис Проданов
Душко спори със световен №1 за място в национала по бокс

Новата година започна ударно за Михаил Таков. Главният треньор на всички национални отбори качи боксьорите за лагер на Белмекен.
"Имаме сериозна конкуренция в ниските категории при мъжете – обясни Михаил Таков. – При 52-килограмовите ще мерят сили Александър Александров, Стефан Иванов и Даниел Асенов. Варненецът Душко Благовестов и плевенчанинът Детелин Далаклиев ще спорят в кат. до 56 кг."


Световният шампион по бокс от 2009 г. Детелин Далаклиев се завърна в националния отбор. Той си беше дал почивка от националния тим и бокса, а през декември се завърна на ринга и отвя конкуренцията на държавното първенство в Добрич. Възпитаникът на “Черно море” и варненското Спортно училище “Г. Бенковски” Душко Благовестов направи силен сезон през 2014-а – стана трети на младежкия мондиал и вицешампион от олимпиадата. Той е №1 в анкетата на община Варна за спортист на годината.

 

В мъжкия национален тим ще бъде включен и световният шампион за младежи Благой Найденов. Завърна се и Тервел Пулев, който беше опериран по спешност.


"В края на месеца имаме държавно първенство в Пазарджик - начерта програмата на състезателите Таков. - Турнирът "Странджа" е следващото изпитание. Надпреварата ще се състои в последната седмица на февруари. Домакин отново е София. След това ще продължим с други турнири."


Три са основните цели през годината. Първата е европейските олимпийски игри в Баку през юни. Следва първенството на Стария континент в София през август. Турнирът е квалификация за световния шампионат. Мондиалът ще се състои през октомври. На него ще се печелят квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

 

Коментари

Новини Варна