IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
17:02 | 8 януари 2015
Обновен: 12:25 | 25 април 2024

Варненци са козовете в национала по хандбал

Младежите играят евроквалификация

По материала работи: Борис Проданов
Варненци са козовете в национала по хандбал

Младежкият национален отбор на България до 21 г. по хандбал пристигна в Румъния за световната квалификация, която предстои до 11 януари. Воденият от Светослав Божков тим е в най-трудната група с участието на домакините, Хърватия и Словения. Мачовете ще се играят в град Питещи, а само победителят се класира за финалите това лято в Аржентина.


Гръбнак на тима са състезатели на варненските “Локомотив” и “Спартак”. Нещо повече – самият Божков е бил част от тези два състава до съвсем неотдавна.


Шансовете на нашите обаче са минимални, имайки предвид, че до момента родените през 1994/1995 г. състезатели не са играли официални мачове и предстои обиграване на тази възрастова група  заедно с набор`96 и `97. Именно тези състезатели оформят младежкия ни национален отбор и ще участват в Румъния. Само победителят в групата продължава напред.


„Тези момчета са бъдещето на мъжкия ни хандбал и трябва да се обиграят, защото на тях ще разчитаме през следващите години.  Досега не са играли в официални международни срещи, защото са млад и наскоро създаден отбор, но ще играем за честта на България и няма да се предадем в Питещи. Съперниците ни разполагат с много силни школи, които от години играят в Европа и имат сериозен опит. Ние играхме с Косово две контроли и ги победихме, но и те са млад тим като нашия”, сподели треньорът Светослав Божков.


Мачовете на България ще бъдат на 9 януари от 18 ч. с Румъния, на 10 януари от 20 ч. със Словения и на 11 януари от 17 ч. с Хърватия.


„Завършихме и последния си лагер в Кранево и сме готови за мачовете. Има настроение в отбора, което е много важно. Всички осъзнават къде отиваме и с кого ще играем, но няма и капка страх у момчетата. Дано да имаме и късмет, за да постигнем добри резултати, но наистина ще бъде много тежко”, завърши Божков.

 

Коментари

Новини Варна