IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
15:05 | 10 януари 2015
Обновен: 12:00 | 27 април 2024

Симеон Варчев: "Мачът с "Ямбол" ще е рубикон за амбициите на отбора"

Баскетболната легенда не бе впечатлен от играта срещу ИУ

По материала работи: Борис Проданов
Симеон Варчев: "Мачът с "Ямбол" ще е рубикон за амбициите на отбора"

Президентът на "Черно море" Порт Варна Симеон Варчев определи предстоящото гостуване на Ямбол от НБЛ като мача-рубикон за амбициите на "моряците" този сезон. Двубоят в зала "Диана" на 17 януари ще е и официален дебют за новия треньор Драган Баич. "Този мач ще покаже накъде ще тръгнем с новия наставник и новите играчи. Двубоят в Ямбол ще е като рубикон за нашия отбор - ако спечелим надеждите ще са големи, ако ли не, не се знае точно как ще гледаме на нещата", коментира Варчев пред Медийна група "Черно море". Въпреки успеха срещу Икономическия университет в контролата днес, той не бе особено доволен от играта на "моряците". "Играха стегнато, с напрежение, не играха освободено. Това обаче си го обяснявам с факта, че всеки един от играчите иска да се докаже пред новия треньор и да завоюва позиции. Иначе полезна контрола за нашия отбор", заяви баскетболната легенда. Той похвали и новите попълнения Станимир Маринов и Милош Коматина.

Симеон Варчев поясни още, че на този етап селекцията се преустановява. "Това ще е на този етап. Мисля, че камъните трябва да се отъркат добре, тъй като колективните спортове се нуждаят от тази невидима връзка между играчите", заяви духовито треньор номер 1 на XX век. Не бе подмината и темата за напусналия Александър Влахович, който имаше претенции към ръководството на клуба и заедно с мениджъра си заплашиха да се жалват пред Арбитражната комисия на ФИБА. "По този въпрос бих се изразил като Гонзо, който преди време заяви за тримата футболисти на "Левски", че нямат морал. Е, тук ситуацията е същата спрямо сърбина. Трябва да се знае, че той още преди Коледа сам си тръгна и си освободи квартирата. Аз му казах, че при тези условия, няма как да остане, тъй като той не се раздава на 100 процента. Това, което той говори е некоректно, тъй като му предложихме компенсация, която обаче самият той отказа. Доста са изкривени нещата, но в крайна сметка всеки човек е с различен морал", заяви Симеон Варчев. Той определи "Лукойл Академик" като фаворит в първенството, но смята, че "моряците", заедно с "Балкан", Ямбол, "Рилски спортист" и "Берое" няма да седят отстрани и да гледат, а ще опитат да спрат "студентите". "Мисля, че ни очаква много интересно първенство", завърши баскетболната легенда.

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна