IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
12:53 | 11 януари 2015
Обновен: 07:47 | 15 юни 2024

Варна приема държавното по муай-тай

Битките са от 6 до 8 февруари в залата на І ЕГ

По материала работи: Борис Проданов
Варна приема държавното по муай-тай

Първата проява на Българската конфедерация по кик-бокс и муай-тай за 2015 г. ще бъде държавният шампионат по муай-тай, който ще е и квалификация за световното първенство през март. Шампионатът ще се проведе в периода 6 – 8 февруари във Варна в многофункционалната спортна зала на І Езикова гимназия находяща. Патрон на състезанието ще бъде господин Виктор Меламед - почетен консул на Кралство Тайланд, който е и президент на БККБМТ. Като официални гости ще бъдат поканени кметът Иван Портних, зам.-кметът Тодор Иванов, олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов и председателят на на ПП “Движение "Нашият град" Андрей Василев.


Домакини на ще бъдат клубовете ТИМ с главен треньор Красимир Димов и “Вокил” главен треньор Галин Димов. Двамата братя съвместно с всички останали клубове в града развиващи кик-бокс и муай-тай (“Аргус”, “Джет”, “Дарзалас”, “Йорк”, “Десант”, “Боил”, “Ахил”) и община Варна приемат предизвикателството за това важно за федерацията първенство и с общи услилия са направили страхотна организация.


Елитът на българския съдийски апарат по муай-тай, който е признаван ежегодно на международно ниво от световната федерация ще бъде част от екипа на състезанието за абсолютно безпристрастното оценяване и определянето на победителите.


Най-добрите състезатели от цяла България ще бъдат събрани под един покрив, за да премерят сили и се определи състава на националният отбор. Световни и европейски шампиони ще спорят в различните категории и ще дадат 100% от най-доброто муай-тай.

 

Коментари

Новини Варна