IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
21:00 | 12 януари 2015
Обновен: 20:28 | 28 април 2024

Кристиано Роналдо спечели Златната топка

Призът за треньор отиде при Йоаким Льов

По материала работи: Борис Проданов
Кристиано Роналдо спечели Златната топка

Нападателят на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели за трети път в кариерата си Златната топка. Португалецът получи отличието на тържествена церемония в Цюрих.


Роналдо пребори конкуренцията на Лионел Меси и Мануел Нойер за най-престижната индивидуална награда във футбола.

 

Португалецът получи 37,66% от гласовете, оставяйки зад себе си Лео Меси (15,76%) и Мануел Нойер (15,72%). В анкетата взеха участие 181 селекционери на национални отбори, 182-ма капитани и 181 представители на медиите.

 

"Годината беше незабравима, да спечеля този трофей в края ѝ е нещо уникално. Ще продължа да работя по същия начин, както го правих до момента. Ще опитвам да печеля повече титли и трофеи за моя баща, който ме гледа отнякъде, а за моя син ще се опитвам да ставам по-добър. Винаги съм искал да бъда един от най-добрите играчи в света, а това изисква много усилия", каза Роналдо от подиума.


Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов бе обявен за треньор номер 1 на 2014 г. на церемонията по връчването на Златната топка в Цюрих.


Льов, който поведе тима към 4-та световна титла през лятото, се пребори с конкуренцията на Карло Анчелоти и Диего Симеоне за ценния приз.

Коментари

Новини Варна