IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:00 | 14 януари 2015
Обновен: 20:55 | 25 април 2024

Йоги: Лам е №1 за последните 10 години

"Жалко, че Нойер не спечели Златната топка", допълни германският селекционер

По материала работи: Златина Добрева
Йоги: Лам е №1 за последните 10 години

Германският селекционер Йоахим Льов смята, че доскорошният капитан на Маншафта Филип Лам е най-добрият футболист за последното десетилетиe и заслужава специална награда.
Бекът, който е налаган и като халф от Пеп Гуардиола, дори не е попадал сред тримата кандидати за Златната топка в кариерата си, но Льов го вижда над двете суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо.
"Освен Златната топка трябва да има категория "Играч на десетилетието", която ФИФА скоро трябва да въведе. Те трябва да вземат под внимание Филип Лам за наградата", поясни Льов, който бе избран за треньор №1 за 2014 г.
"Той се представи изключително на три световни първенства - през 2006, 2010 и 2014 г. На два пъти помогна на Германия да достигне полуфиналите, а през миналото лято вдигна световната купа. За мен той е най-добрият футболист за последното десетилетие."
В анкетния си лист за играч на годината Льов постави Лам на второ място, пише gol.bg. Селекционерът даде пет точки на Мануел Нойер и една на Бастиан Швайнщайгер.
"От моя гледна точка очевидно съм разочарован, че Мануел не спечели Златната топка. Той промени вратарството по време на световното първенство. Това никога не се е случвало преди, това беше нещо уникално."
"Нойер е най-добрият вратар в света. От друга страна, трябва да се каже, че Роналдо и Меси са двама изключителни играчи, които вкарват по 50-60 гола всеки сезон. Честно казано всеки един от тях заслужаваше наградата", допълни Льов.

Коментари

Новини Варна