IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
11:09 | 17 януари 2015
Обновен: 21:42 | 18 май 2024

Меси ще играе в Англия?

Баварски гигант готов да налее десетки милиони за трансфера

По материала работи: Златина Добрева
Меси ще играе в Англия?

"Адидас" ще направи всичко възможно, за да се стигне до трансфер на Лионел Меси в английски клуб, информира мадридския вестник АС. Германският концерн за спортна екипировка е направил проучване, според което 70% от хората асоциират Меси с големия конкурент "Найк", който облича "Барселона".
Южноамериканецът е постигнал далеч повече успехи с каталунците, отколкото с националния отбор на Аржентина, който носи екипи на "Адидас".
Баварската фирма ще се опита да направи всичко по силите си, за да види Меси не само със свои бутонки, но и свой екип. Така реалистичните варианти пред него са "Челси" и "Манчестър Юнайтед". Другите два са "Байерн Мюнхен" и "Реал Мадрид".
Още преди време се появиха слухове, че от "Адидас" са готови да налеят около 100 милиона евро за трансфер на Меси в "Байерн", който е воден от бившия му треньор в "Барса" Пеп Гуардиола.
Концернът има пряк интерес от просперитета на мюнхенци, защото е един от основните акционери в клуба. Политиката на "Байерн" обаче изключва подобни гръмки трансфери.
С оглед статута на Меси на стадион "Ноу Камп", преминаване в кръвния враг "Реал" изглежда невъзможно. Аржентинецът обаче е свързван с "Челси", особено след като започна да следи "сините" в социалните мрежи.
"Манчестър Юнайтед" пък ще бъде обличан от германската фирма от следващия сезон и с оглед проекта на Луис ван Гаал, шансовете Меси да избере "червените дяволи" съществуват. Там играе неговият близък приятел от националния тим Анхел Ди Мария, когото Меси постави на първо място в борбата за "Златната топка", пише gol.bg.
Има още един вариант, се казва още в материала: "Барса" да скъса с "Найк" и да избере "Адидас". Любопитната подробност е, че американската фирма облича каталунците от 1998 г. насам.

Коментари

Новини Варна