IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:15 | 19 януари 2015
Обновен: 13:49 | 25 април 2024

“Спартак 1918” стартира подготовка със 17 чужденци

Няма яснота за финансирането на “соколите”

По материала работи: Борис Проданов
“Спартак 1918” стартира подготовка със 17 чужденци

Цели 17 чужденци са кандидати за футболния “Спартак 1918” (Варна). Деветима италианци, седмина молдовци и един африканец участват в тренировъчния процес на “соколите”, но не всички от тях ще останат на “Коритото”. Старши треньорът Иван Маринов – Маслара ще прецени след двустранна игра кои от тези футболисти ще продължат с тима. Изборът му ще стане ясен до сряда. В близките дни към състава се очаква да се присъедини и Николай Чипев, който разтрогна със "соколите" след Нова година, но така и не успя да си намери отбор в чужбина.


“Във вторник очакваме още чужденци, както и родни футболисти. Целта ни е до десетина дни да направим селекция, за да можем да сме на ниво в борбата ни за спасение. Това ни е целта и ще я следваме. В сряда или четвъртък очакваме и екипировката да пристигне", каза Иван Маринов.


Финансирането на “Спартак 1918” обаче още е твърде неясно. Шефът на УС на клуба Антон Фажев не скри оптимизма си пред Медийна група “Черно море”, че щом идва такава група от Италия, значи и инвеститорите са сериозни. Той също изтъкна, че тези дни се очаква новата екипировка за “соколите”, с която да се затвърди предположението, че на “Коритото” все пак ще бъдат налети свежи средства.


Италианският проекто-спонсор Пиетро Белардели благодари на община Варна за сътрудничеството. Той разкри, че случващото се в “Спартак 1918” е част от 3-годишна програма, която да извади варненският клуб от затрудненото положение и да върне просперитета на “соколите”, които до неотдавна радваха публиката. Най-вероятно обаче няма да се поемат стари задължения на тима.


Повече от 70 фена на спартаклии бяха на тренировката. Те са настроени песимистично към проекта на новите ръководители.  


Иван Барбов

Коментари

Новини Варна