IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:38 | 20 януари 2015
Обновен: 21:41 | 18 май 2024

„Лисиците” надхитриха ЮАР за първата си победа в турнира за Купата на Африка

Късен гол провали Гана срещу Сенегал

По материала работи: Борис Проданов
Муса Соу нанесе финалния удар, който нокаутира ганайците

Осминафиналиста от Мондиал 2014 – Алжир започна успешно похода си към футболния трон в Африка. „Лисиците” спечелиха с 3:1 срещу ЮАР в първия си мач от група С в турнира за Купата на африканските нации, който се провежда в Екваториална Гвинея. Всичко по-интересно в мача се случи през второто полувреме, когато „бафана-багана” поведоха в резултата, а човека, който огорчи стража Райс М’боли се казваше Тусо Пала. Попадението в алжирската врата падна в 51-ата минута, а само 4 минути по-късно Рантие можеше да реши мача, но изпусна отсъдената дузпа. Въпреки нокдауна, „лисиците” не подвиха опашки и отговориха подобаващо. В 67-ата минута Хлатшвайо от ЮАР се разписа в собствената си врата за 1:1, а в 72-ата Гулам обърна тотално развоя на мача. Точка на спора сложи Слимани в 83-ата минута. 

  
В другия мач от тази група, отбора на Сенегал спечели драматично срещу Гана с 2:1. И тук имаше обрат, след като „черните звезди” поведоха в 14-ата минута, когато Андре Аю бе точен от дузпа. След почивката обаче „лъвовете” изравниха с гол на Маме Диуф в 58-ата минута, а в добавеното време нанесоха своя удар, когато Муса Соу разплака за втори път вратаря на ганайците, възползвайки се от асистенция на Диуф. 

Днес Купата на африканските нации продължава с нови два мача от група D: 

18.00 часа: Кот Д’Ивоар - Гвинея
21.00 часа: Камерун - Мали

 

Иван Барбов

 

Коментари

Новини Варна