IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:01 | 21 януари 2015
Обновен: 13:59 | 25 април 2024

Григор Димитров пусна кръв, но екзекутира нахъсан словак в Австралия

Българина загуби първи сет на Аустрелиан Оупън при победата с 6:3, 6:7, 6:3 и 6:3 над Лукаш Лацко, чака го негов „абонат” в следващия кръг

По материала работи: Борис Проданов
Григор Димитров пусна кръв, но екзекутира нахъсан словак в Австралия

Григор Димитров вече държи в ръка билета си за 3-тия кръг на Аустрелиан Оупън, след като победи коравия словак Лукаш Лацко в здрава битка с 6:3, 6:7, 6:3 и 6:3. Двубоя започна добре за нашето момче и Димитров успя рано да пробие съперника си. Лацко обаче бързо върна пробива и показа, че в никакъв случай не бива да бъде подценяван. Все пак в 8-мия гейм българина отново проби подаването на словака за 5:3, а след това нямаше проблеми да затвори частта при своя сервис-гейм. Далеч по-оспорван бе втория сет, който бе решен в тайбрек. Там Лукаш Лацко бе малко по-концентриран от Григор в решителните моменти и успя да изравни – 7:6 (10:8). 
В третата част 11-тия в света Григор Димитров показа, че е с класа над своя опонент и набързо му поведе с 3:0, а в последствие затвори сета с 6:3. Психологическото предимство отново бе на страната на Григор, а Лацко лека полека започна да сваля гарда. Все пак той показа хъс и направи всичко възможно да остане в мача в четвъртия сет, който обаче бе спечелен от българина с 6:3. Така за наша огромна радост Гришо продължава победния си ход в Австралия, а следващото препятствие пред него е доста познато.

Съперник на българина в 3-тия кръг ще бъде неговия приятел Маркос Багдатис от Кипър, който подобно на Григор загуби сет, но победи белгиеца Давид Гуфен. Двамата се познават отлично, като са се срещали 6 пъти досега, а статистиката е изцяло в полза на Димитров, който е пердашил съперника в 5 от двубоите. 

 

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна