IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
11:36 | 26 ноември 2019
Обновен: 11:48 | 11 май 2024

„Комодор“ (Вн) и КПС „Варна“ влязоха в Топ 6 във водната топка

Скандално македонският „Бета“ отказа участие при 15-годишните

По материала работи: Борис Проданов
Снимка bgswim.com

Отборите на „Комодор“ (Вн), КПС „Варна“ и „Ботев“ (Вр) влязоха във финалната шестица, след като спечелиха групите си в Квалификация №1 от държавното първенство по водна топка за момчета U15, родени 2005 г. и по-малки.

 

В шампионата стартираха внушителните 16 отбора, като заявилият участие северномакедонски „Бета“ скандално се отказа часове преди началото на турнира в София поради неясни причини, съобщи bgswim.com. Клубът от Скопие подаде молба в БФВТ да играе в държавните първенства на България, която беше уважена.

 

„Бета“ първоначално искаше да участва и в шампионата на U17, но изпусна срока за заявките, а от клуба са обявили, че ще играят и с мъжкия си отбор. Не е ясно още каква ще е реакцията на БФВТ спрямо своеволието на „Бета“, защото мачовете при мъжте са в края на седмицата.

 

На практика „Бета“ „изяде“ едно място от турнира в София, за което кандидатстваше „Локомотив Н.Н.“, но не получи разрешение от БФВТ да заяви отбор след определената крайна дата от Наредбата за сезон 2019/2020.

 

В столицата на басейн „Диана“ само с победи завърши отборът на КПС „Варна“ (треньор Найден Найденов), на турнира във Варна първото място също по безапелационен начин бе спечелено от местния „Комодор“ (наставник Николай Николов), а в Бургас малко изненадващо триумфира „Ботев“ (Враца).

 

Така КПС „Варна“, „Комодор“ и „Ботев“ вече са във финалната шестица. Която ще се допълни след мачовете от Квалификация №2, където за три места ще играят „Черноморец“, „Нептун“, „Ботев 2000“, „Левски“, варненските „Аква Спорт“ и „Черно море“.

 

Прочетете още: Черно море Тича за трети път победи във Варна

Коментари

Новини Варна