IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
10:19 | 9 януари 2020
Обновен: 23:23 | 3 май 2024

Пьотр Нестеров е в Топ 100 при юношите, мисли за „Ролан Гарос“

Ясен е съставът на България за турнира „Фед къп“ през февруари

По материала работи: Борис Проданов
Пьотр Нестеров е в Топ 100 при юношите, мисли за „Ролан Гарос“

Трима българи попаднаха в Топ 100 в новото издание на световната ранглиста на ITF за юноши. Най-предно класиран е Симеон Терзиев (ТК "Диана" – София) под №68. Антъни Генов (ТК "Авеню" – Бургас) е №89, а Пьотр Нестеров (ТК "Черно море – Елит" – Варна) е 91-ви. Общо 14 родни таланти пък се намират в Топ 1000 на световната ранглиста.

 

Припомняме, че Пьотр Нестеров е сред най-добрите ученици за тази година на варненското Спортно училище „Георги Бенковски“. Той стана и №1 на сдружението ССК „Черно море“ за 2019 г. В началото на 2019 г. 16-годишният Пьотр заемаше 1100-но място в ранглистата, а както се вижда, прогресът му е страхотен. Негов треньор в „Черно море – Елит“ (Варна) е Кристиян Илиев.

 

"Тази година беше наистина много успешна. Надявам се и другата година да е така. За почивка време няма!", подчерта Нестеров и добави: „Благодарен съм за признанието, наградите. На 21 януари ще замина за Парагвай, предстоят ми турнири от по-високите категории на ITF. Трябва да участвам в „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“. Първият турнир от Големия шлем за годината е „Ролан Гарос“. Ще се играе на клей, това е любимата ми настилка, на която се надявам да покажа най-доброто от себе си и да пробия“, заяви Нестеров.

 

При девойките най-високо ранкирана от българките е Даниела Димитрова (ТК "Виа Тенис Стар" – София), която е под №154. Следват Даря Шаламанова (ТК "Дема" – София) - № 175, Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981") – №268, Дария Радулова (ТК "НСА" – София) е № 273 и Денислава Глушкова (ТК "Дема" – София) - № 275.

 

Междувременно капитанът на България за "Фед къп" Дора Рангелова определи състава ни за предстоящите мачове от група I на зона Европа/Африка. Надпреварата за жени ще се проведе в Талин (Естония) от 5 до 8 февруари. За България ще играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Общо седем отбора ще участват в надпреварата в Естония. Освен България в турнира ще участват Украйна, Италия, Хърватия, Австрия, Естония и Гърция. Отборите ще бъдат разпределени в две групи (една с три отбора и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на финал за спечелване на промоция.

 

Прочетете още: Вратар се присъедини към Черно море

 

Коментари

Новини Варна