IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:59 | 6 май 2020
Обновен: 07:19 | 27 март 2024

Валери Божинов: Почувствах се като дете, щом стъпих на терена

Мисля, че футболът е готов за рестарт, добави футболистът на "Пескара"

По материала работи: Ставри Таргов
Валери Божинов: Почувствах се като дете, щом стъпих на терена

Валери Божинов поднови тренировки със съотборниците си от италианския втородивизионен Пескара през тази седмица след почти 2-месечна пауза, наложена от епидемията от коронавирус на Апенините.

 

Българският нападател заяви в интервю за "Ил Месаджеро", че се е почувствал щастлив като малко дете, след като е излязъл на зеления терен със съиграчите си.

 

"Чувството отново да стъпя на терена беше прекрасно. Почувствах се като малко дете, което за първи път отива до игрището с приятелите си. Мирисът на трева, това, че пак можеш да видиш съотборниците си, не мисля, че ще мога някога отново да преживея тази емоция", каза Божинов.

 

"Мисля, че футболът е готов за рестарт. Това е индустрия и правителството трябва да даде зелена светлина. Италия е страна, в която хората живеят за този спорт. Той е много важен и може да доведе до много по-големи вреди от икономическите. Не говоря за заплатите на футболистите, а за ежедневието на хората.

 

Здравето е важно, но мисля, че можем да започнем да играем отново с прилагането на необходимите предпазни мерки. Вярвам, че ние футболистите ще бъдем още по-отговорни и ще се опитаме да бъдем пример за всички останали", каза още Божинов.

 

Срещите от "калчото" бяха прекратени в средата на март заради вирусната инфекция. Клубовете получиха разрешение за започнат индивидуални тренировки през тази седмица, а след 18 май се планира да се подновят и груповите занимания. Очакванията са сезонът да бъде подновен през юни.

 

БНР

Коментари

Новини Варна